Πιστοποιήσεις

Η καθετοποιημένη παραγωγή των πουλερικών, δημιουργεί μοναδικό πλεονέκτημα για την Ποιότητα και Ασφάλεια των προϊόντων της εταιρίας ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΔΑΛΜΑΡΗΣ Α.Ε.

Ο στόχος της εταιρίας, να αναπτύξει και να διαθέτει στην αγορά ένα από τα καλύτερα προϊόντα από άποψη ασφάλειας και ποιότητας, καθιερώνοντάς την ως εξειδικευμένη στο Βιολογικό Κοτόπουλο, ευοδώθηκε, αφού επένδυσε σε:

  • Υποδομή (εγκαταστάσεις και εξοπλισμό)

  • Ανθρώπινο δυναμικό (συνεχή εκπαίδευση σε εξειδικευμένο προσωπικό)

  • Συστήματα Ποιότητας και Ασφάλειας (τεκμηρίωση επαναλήψιμων διαδικασιών)

[ ΔΑΛΜΑΡΗΣ ]

Έτσι, μέσα από την προσπάθεια της αυτή, η εταιρία μας παρουσιάζει μία σύντομη αναφορά με την υλικοτεχνική υποδομή που έχει αναπτύξει έως τώρα, βασισμένη στην νομοθεσία και την εμπειρία των συνεργατών της:

Διαθέτει ιδιόκτητους θαλάμους ανάπτυξης των πουλερικών της, Υγιεινής και Συνθηκών διαβίωσης που η ίδια ελέγχει και δεν βασίζεται σε απλές δηλώσεις άλλων παραγωγών. Ποτέ δεν αγοράζει πουλερικά άλλων παραγωγών για να καλύψει έκτακτες αυξημένες παραγγελίες.


Η διατροφή του πουλερικών είναι ελεγχόμενη από την ίδια εταιρία. Ο κτηνίατρος μας ελέγχει, σε συγκεκριμένα διαστήματα, την καλή υγεία των πουλερικών αλλάζοντας ακόμη και το σιτηρέσιο τους, ώστε να έχουν το κατάλληλο βάρος, διαθέτοντας την απαραίτητη θρεπτική αξία που αρμόζει στο προϊόν μας.

Οι ζωοτροφές παράγονται από πιστοποιημένες Α’ ύλες, ελεγχόμενες χημικά και μικροβιολογικά, αποφεύγοντας την πιθανότητα να μολυνθούν τα πουλερικά μας, αφού τις επεξεργαζόμαστε και τις μεταφέρουμε μόνοι μας.


Οι νεοσσοί που εισέρχονται στους θαλάμους ανάπτυξης είναι Ελληνικοί και διαθέτουν όλα ταΚτηνιατρικά Πιστοποιητικά!


Για την επαλήθευση της Υγιεινής τους, από την 1η ημέρα εισαγωγής τους στο θάλαμο, δείγματα λαμβάνονται για τον έλεγχο του μικροβιολογικού φορτίου που πιθανόν να φέρουν μαζί τους, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω μόλυνση της εγκατάστασης.

Δείγματα λαμβάνονται από κόπρανα πριν ακόμη σφαχτούν (15-20 ημέρες) για να μην φτάσει ποτέ πουλερικό με σαλμονέλα στον πελάτη μας. Προληπτικό πρόγραμμα ελέγχου Salmonella spp κατά την ανάπτυξη νεοσσών (Ε.Κ 646/2007)


Η προσπάθεια Υγιεινής και Ασφάλειας δεν σταματά εδώ, καθώς οι αναλύσεις συνεχίζουν να πραγματοποιούνται λαμβάνοντας δείγματα λαιμών από κάθε σφαγή, για την επικύρωση όλων των προσπαθειών μας. Κριτήριο Υγιεινής κατά την σφαγή (λαιμοί) και επαλήθευσης των μέτρων ασφάλειας στην πτηνοτροφική εκμετάλλευση Ε.Κ. 1441/2007 και 1086/2011

Τέλος το σύγχρονο σφαγείο που διαθέτουμε, σε συνδυασμό με το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας, είναι σε θέση να διασφαλίσουν ότι το ασφαλές για κατανάλωση προϊόν είναι και ποιοτικά αποδεκτό.

Οι συνεχείς έλεγχοι που πραγματοποιούνται οπτικά και ηλεκτρονικά, καθιστούν το τελικό προϊόν μας ικανό να ανταποκριθεί και στον πιο απαιτητικό πελάτη.

Τέλος, η συσκευασία με κατάλληλα υλικά για τρόφιμα, σε συνδυασμό με την άμεση ψύξη τους,  καθιστούν τα προϊόντα μας έτοιμα να διατεθούν για κατανάλωση πάντα φρέσκα και υγιεινά.

Όλα αυτά δεν τα υποστηρίζουμε μόνο εμείς αλλά και οι πελάτες μας!